Economie en levenskwaliteit mogen niet met getrokken messen tegenover elkaar staan, maar moeten elkaar versterken. Net zoals we waken over een goede balans tussen werk en gezin. Dat evenwicht is het enige pad naar een meer duurzame toekomst. Eén van mijn eerste initiatieven in het parlement was een wet die het BBP moest aanvullen met het meten van onze levenskwaliteit. Enkele weken geleden werd deze ‘gelukswet’ goedgekeurd. Maar vanaf volgend jaar krijgt u van de Nationale Bank niet alleen cijfers over economie, maar bijvoorbeeld ook over de kwaliteit van onze gezondheidszorg. Politiek gaat over meer dan koele cijfers. Op ‪#‎Happinessday‬ draai ik er graag nog eens de onnavolgbare woorden van Kennedy door:

‘Ons BBP neemt toe met luchtvervuiling en sigarettenreclame. Maar het houdt geen rekening met de gezondheid van onze kinderen en de kwaliteit van het onderwijs. Het is blind voor de schoonheid van onze poëzie of de kracht van onze relaties, voor het niveau van ons publieke debat. Het meet kortom alles, behalve datgene wat het leven de moeite waard maakt.’

http://24hoursofhappiness.com/

Print Print

Geef een reactie
No comments yet.

About

Over deze Blog

We mogen hierbij niet enkel naar de dingen kijken zoals ze zijn en ons afvragen: waarom? Het is hoog tijd om nieuwe ideeen te lanceren en ons af te vragen: waarom niet?

Peter’s Twitter
 
RSS