herman4_JPG_h380_JPG_568Europees president Herman Van Rompuy (CD&V) is vrijdag in gesprek gegaan met enkele Leuvenaars. Hij was uitgenodigd door Leuvens CD&V-kandidaat Tom De Saegher bij hem thuis in Kessel-Lo. Met zijn buren en vrienden ging hij een hele avond rechtstreeks met hen in debat over het Europees beleid.

‘Als adjunct-kabinetschef bij Minister-President Peeters voel ik iedere dag de invloed van het Europees beleid op alle beleidsniveaus’, zegt De Saegher. Volgens Hermans zoon en Leuvens lijstduwer, Peter Van Rompuy, kent tweedere van de wetgeving zijn oorsprong in Europa, maar zijn de mensen in de straat zich hier te weinig van bewust.

Herman Van Rompuy moest de Leuvenaars aantonen dat het Europees niveau geen ver-van-hun-bed-show is. ‘Europa moet een Europa van de burgers zijn. Met een buurtbabbel kan je mensen uitgebreid informeren en betrekken bij het beleid en dat is op alle bestuursniveaus van belang’, zegt hij.

Na een schets van de politieke actualiteit op Europees niveau, nam Van Rompuy uitgebreid de tijd om in te gaan op vragen van buren. Vragen over de financiële markten, over de rol van de Europese Unie in crisistijd en vele andere onderwerpen kwamen daarbij aan bod.

Print Print

Geef een reactie
No comments yet.

About

Over deze Blog

We mogen hierbij niet enkel naar de dingen kijken zoals ze zijn en ons afvragen: waarom? Het is hoog tijd om nieuwe ideeen te lanceren en ons af te vragen: waarom niet?

Peter’s Twitter
 
RSS