Binnen de Belgische politiek groeit een consensus over de beperkingen van het bruto binnenlands produqualitative-growthct (BBP) als
indicator voor maatschappelijke vooruitgang. Dat bleek maandag op een symposium in de Senaat. De deelnemers zijn het er over eens dat aanvullende indicatoren nodig zijn en dat ons land een voortrekkersrol moet spelen om het debat op internationaal niveau op gang te trekken.
  

Het bbp wordt al te vaak gebruikt als graadmeter voor de vooruitgang en de welvaart van een land. Maar de laatste jaren wordt aan die indicator getwijfeld: economische groei komt niet noodzakelijk de  zwaksten in de samenleving ten goede en zegt ook niets over de toestand van het milieu.
   

In ons land is er een parlementaire werkgroep rond “nieuwe indicatoren”. Die organiseerde maandag een symposium, samen met het Centrum voor Economische Studies van de KU Leuven. Senator Peter Van Rompuy (CD&V), die het symposium mee organiseerde, is zeer tevreden. “Deze werkgroep heeft duidelijk zijn nut bewezen. We gaan nu deze resultaten evalueren, waarna we een parlementair initiatief zullen nemen in de vorm van een resolutie.”

Print Print

Geef een reactie
Reacties

  1. Filip says:

    Mooi initiatief. Ik ben wel benieuwd wat hier besproken is. Is het mogelijk om een verslag en/of slides van dit symposium te verkrijgen?

About

Over deze Blog

We mogen hierbij niet enkel naar de dingen kijken zoals ze zijn en ons afvragen: waarom? Het is hoog tijd om nieuwe ideeen te lanceren en ons af te vragen: waarom niet?

Peter’s Twitter
 
RSS